Website by seeems

Bruunbiz logo
Strik! - Proces, Produkt, Performance

Strik! - Proces, Produkt, Performance

Lotte Kjærs nye bog PROCES, PRODUKT, PERFORMANCE bryder op med de traditionelle fortolkninger af strik og strikkebøger.
Idéen er enkel. Lotte Kjær viser gennem sin nyeste strikkebog, at der med én enkel ramme kan skabes utallige strikkemodeller. Strikkebogens opskrifter anvender samme teknik, men processen varieres, gentages og sammensættes på kryds og tværs. Kombinationerne føder nye individuelle udtryk og modeller.


Samarbejde med kreative relationer.

Der bydes op til leg, udforskning og egen kreativ udfoldelse i bogens indhold, og Lotte Kjær byder selv kreative relationer ind i skabelsen af bogen, så det visuelle udtryk bringer strikkeopskrifterne ind på en helt anden scene end de traditionelle opskriftbøgers forum. Talentfulde unge fra dans, musik og kunst & design på Dansk Talent Akademi i Holstebro viser de strikkede modeller i brug og bevægelse. Uffe Kjær fra Moment fotografi, Århus har leveret et sublimt billedunivers, der smelter produkt og performance sammen til små fortællende seancer. Bogens grafiske design af grafiker Maja Ulrikka Bruun giver enhederne ramme. Der er plads til at dvæle ved fotos og leg, samt ro til at læse opskriften.

“Kun døde fisk flyder med strømmen” siger Lotte Kjær. “Jeg havde ikke lyst til at lave en mainstream strikkebog, men ville udfordre mig selv og flytte barren højere op. Alle de timer, der bliver lagt i et godt strikketøj fortjener en fuldendt nydelse. Så hvorfor skal bogen, hvor du udvælger din strikkemodel fra, ikke være udfordrende og af høj kvalitet?”

Brug for akut idéhjælp?

RING +45 27501244